Verksamhetschef utbildning och arbete

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.
Vill du vara med på vår resa då vi står inför spännande förändringar och utmaningar och har du lust att leda, utveckla och mod att förändra?

Vi kan erbjuda dig ett utmanande, roligt och engagerande jobb med goda utvecklingsmöjligheter där du tillsammans med dina enhetschefer kommer sätta prägel på verksamheten. Du kommer att leda en verksamhet som är i ständig utveckling och tillsammans med medarbetare, fackliga och politiska företrädare arbeta för en effektiv organisation.

Vuxenutbildningen står inför en förändring utifrån arbetet med planering och dimensionering av yrkesutbildning och arbetsmarknadsverksamheten med ett aktivitetskrav som eventuellt ska implementeras.

Förvaltningen består utav fyra verksamheter: Barn och ungdom, Utbildning och arbete, Utredning samt Vuxenvård. Vi har även tre stödfunktioner, som har i uppdrag att stödja våra verksamheter, Ekonomienheten, HR-enheten och Utvecklingsenheten. Vi arbetar alla tillsammans för att utföra Arbete och välfärdsnämndens uppdrag.

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.kristianstad.se.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef ansvarar du för att säkerställa resultat och att hela verksamheten arbetar mot samma målsättning att våra invånare ska få arbete och försörja sig själva. Uppdraget innebär för verksamheten att skapa förutsättningar för ungdomar att förbereda sig för arbetslivet och skapa förutsättningar för medborgares, kvinnors och mäns, delaktighet i arbetslivet och samhället för att öka möjligheten till självförsörjning. Det viktigaste målet för verksamheten är att våra invånare ska få arbete och försörja sig själva. För att nå målet arbetar vi med svenska för invandrare, arbetsmarknadsinsatser och yrkesutbildning för vuxna.

Som chef i Kristianstads kommun är du en viktig förebild och ansikte utåt för kommunens gemensamma värden. Du driver aktivt ett förändrings- och utvecklingsarbete samt skapar förståelse och engagemang för det som behöver genomföras och ditt ledarskap främjar ett öppet samarbetsklimat, delaktighet i arbetet och du ser till att goda idéer tas tillvaratas. Du som ledare har ett tillits och situationsanpassat ledarskap då vi har en verksamhet i ständig förändring. Du har ekonomi, verksamhet, personal och arbetsmiljöansvar. För att lyckas med uppdraget är samarbete och samverkan både internt och externt viktigt. I uppdraget ingår att skapa goda förutsättningar för ett gott samarbete med politiska företrädare samt att genom olika utredningar presentera information till förvaltningens politiska nämnd.

Du rapporterar direkt till förvaltningschef och ingår i förvaltningens ledningsorganisation som leds av förvaltningschef. I förvaltningsledningen ingår förvaltningschef, verksamhetschefer, hr-chef, ekonomichef och utvecklingschef.

Som verksamhetschef är ditt främsta uppdrag att tillsammans med dina 5 fem enhetschefer/rektorer leda arbetet inom verksamhetsområdet och skapa förutsättningar för organisationen I arbetet behöver du säkerställa att medarbetarna inom ditt ansvarsområde får bästa möjliga förutsättningar att skapa god kvalitet för dem vi är till för. I denna roll har du helhetsperspektiv där du visar riktning utifrån övergripande uppdrag och driver processer framåt.

Vuxenutbildning ska vara effektiv för att möta medborgarnas behov och näringslivets behov av kompetensförsörjning. I dialog med samverkansparter, till exempel inom Skåne nordost, ska förvaltningen erbjuda yrkesutbildningar utifrån kompetenser som efterfrågas på arbetsmarknaden.

Kvalifikationer

För att lyckas i ditt chefsuppdrag är du nyfiken, omvärldsorienterad och ser möjligheter. Du utmanar och utvecklar både verksamhet men också ditt eget ledarskap. Vidare har du förmåga att motivera, leda och sätta upp mål och nå resultat utifrån gällande styrdokument. Naturligtvis har du förmåga att delegera arbetsuppgifter samt att ge råd, stöd och möjligheter för dina medarbetares utveckling. Du är en analytisk och strukturerad person som ser och förstår konsekvenser av olika handlingsalternativ. Som person är du duktigt på att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt och du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.

Du har kandidatexamen om minst 180 hp/120 p från högskola eller universitet med pedagogisk inriktning. Vi vill att du har genomförd rektorsutbildning och har du dessutom gått Skolverkets utbildning för skolchefer är det meriterande. Du har chefserfarenhet där ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö har ingått.

Vi vill att du har dokumenterad arbetslivserfarenhet från pedagogisk verksamhet liksom
kunskaper om de nationella målen och skolans roll i samhället. Vi ser gärna att du också har dokumenterad arbetslivserfarenhet från arbetsmarknadsinriktad verksamhet. Det är meriterande om du är väl insatt i kommunens roll inom arbetsmarknadspolitiken samt Arbetsförmedlingens uppdrag.

Erfarenhet av att leda i en politiskt styrd organisation är meriterande då i uppdraget ingår att skapa goda förutsättningar för ett gott samarbete med politiska företrädare samt att genom olika utredningar presentera information till förvaltningens politiska nämnd. Du som söker till oss har B-körkort för att enkelt ta dig runt i vår kommun vid behov.

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse. I denna rekryteringen samarbetar vi med Randstad. Intervjuer sker löpande.
Publicerad
2024-04-10
Ansök senast
2024-04-21

Kontaktpersoner

  • Pernilla Håkansson
    Rekryteringskonsult, Randstad
    Telefon 0701-60 64 46

Ansökningsinformation

Referensnummer
AOV-2024-30Ansök här

Övrig information

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer alternativt lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?